Bokashi — Keittiötähteistä ravinteikasta multaa helposti ja ekologisesti

Harlen, Jenny; Sairio, Malin; Stille, Emma
Nimeke: Bokashi — Keittiötähteistä ravinteikasta multaa helposti ja ekologisesti
Alkuteos: Stora boken om bokashi
Tekijät: Harlen, Jenny (Kirjoittaja)
Sairio, Malin (Kirjoittaja)
Stille, Emma (Kirjoittaja)
Sajama, Sinikka (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523418189
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 5.4.2023
Hinta: 41,00 € (35,96 € alv 0 %)

Alkuteos: Stora boken om bokashi
Kustantaja: Kustannus-Mäkelä
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 182
Tuoteryhmät: Kaikki tuotteet
Tietokirjallisuus
Kirjastoluokka: 67.38 Viljelymenetelmät
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kompostointi, komposti, biojätteet, biodynaaminen viljely
Bokashi on kotikeittiöön soveltuva, helppo ja ympäristöystävällinen tapa kierrättää biojäte eläväksi, ravinteikkaaksi mullaksi. Erityisen hyvin bokashiin sopivat hiilihydraattipitoiset tähteet: vihannesten ja hedelmien kuoret sekä viljatuotteet. Japanista lähtöisin olevassa menetelmässä tähteet fermentoidaan elävien mikrobien avulla hapettomassa tilassa. Käytännössä pilkotut tähteet kootaan käymisastiaan, päälle lisätään bokashi-mikrobeja rouheena tai nesteenä, ja astia suljetaan ilmatiiviisti. Käyminen tapahtuu parhaiten huoneenlämmössä. Ruotsalaisten asiantuntijoiden kokoama opas tarjoaa perusteellisen johdannon bokashi-menetelmään ja neuvot keittiökompostoinnin aloittamiseen. Saat tietoa yleisimmistä ongelmista ja niiden ratkaisemisesta sekä vinkkejä Pohjolan vuodenaikojen huomioimisesta bokashin pidossa. Bokashi on nopein tapa kierrättää biojäte ravinteikkaaksi mullaksi, mutta se on myös ilmastoteko. Bokashi sitoo hiiltä maahan sen sijaan, että vapauttaisi sitä ilmakehään. Bokashoimalla voit pienentää omaa hiilijalanjälkeäsi – ämpäri kerrallaan!