Elämäni tilaisuudet. Paavo Turtiaisen tarina
Pallaste, TuijaTuotetiedot
Nimeke: | Elämäni tilaisuudet. Paavo Turtiaisen tarina |
Tekijät: | Pallaste, Tuija (Kirjoittaja) |
Tuotetunnus: | 9789510523711 |
Tuotemuoto: | Kovakantinen kirja |
Saatavuus: | Tulossa 26.3.2026 |
Ilmestymispäivä: | 26.3.2026 |
Hinta: | 30,00 € (26,32 € alv 0 %) |
Kustantaja: | WSOY |
Painos: | 1. painos, 2026 |
Julkaisuvuosi: | 2026 |
Kieli: | suomi |
Tuoteryhmät: | Kaikki tuotteet |
Kirjastoluokka: | 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat |
Avainsanat: | paavo turtiainen |
Huikea matka maailman hienoimpien kutsujen kulisseihin.
Tarina siitä, miten maailman eliitti alkoi juhlia suomalaisnuorukaisen järjestämillä illallisilla.
Paavo Turtiaisen elämä on sarja ällistyttäviä käänteitä. Köyhän evakkoperheen pojasta tuli 1950-luvulla kansakoulussa ruotsinkielinen ja myöhemmin Perhon ravintolakoulussa sulavaliikkeinen ravintola-alan ammattilainen. Eipä aikaakaan, kun hän jo hurmasi lentokentän ravintolassa Ingrid Bergmanin seurueineen. Kun elokuvataivaan kirkkain tähti kutsui hänet kokiksi kotiinsa Ranskaan, nuoren suomalaisen elämä mullistui kertaheitolla. Uusissa ympyröissä hän oppi tuntemaan Ruotsin, Tanskan ja Ranskan eliitin, ja lopulta kävi odottamaton kutsu kestitsemään New Yorkin seurapiirejä.
Turtiaisen tarinaan mahtuu kasapäin illalliskortteja, suuria nimiä, seikkailuja ja salaisia suhteita; se on huima esimerkki verkostoitumisen voimasta sekä elämän yllätyksellisyydestä.
Tuija Pallaste on työskennellyt kahdenkymmenen vuoden ajan Helsingin Sanomissa, muun muassa toimittajana ja tuottajana Sunnuntai-sivuilla, Kuukausiliitteessä sekä ulkomaantoimituksessa. Pallasteen ja Paavo Turtiaisen yhteistyö alkoi vuonna 2017, kun Pallaste tuotti Kuukausiliitteen ruokasivuja ja Turtiainen oli Kuukausiliitteen kokki, joka loihti lehden reseptit vuoden ajan.
Tarina siitä, miten maailman eliitti alkoi juhlia suomalaisnuorukaisen järjestämillä illallisilla.
Paavo Turtiaisen elämä on sarja ällistyttäviä käänteitä. Köyhän evakkoperheen pojasta tuli 1950-luvulla kansakoulussa ruotsinkielinen ja myöhemmin Perhon ravintolakoulussa sulavaliikkeinen ravintola-alan ammattilainen. Eipä aikaakaan, kun hän jo hurmasi lentokentän ravintolassa Ingrid Bergmanin seurueineen. Kun elokuvataivaan kirkkain tähti kutsui hänet kokiksi kotiinsa Ranskaan, nuoren suomalaisen elämä mullistui kertaheitolla. Uusissa ympyröissä hän oppi tuntemaan Ruotsin, Tanskan ja Ranskan eliitin, ja lopulta kävi odottamaton kutsu kestitsemään New Yorkin seurapiirejä.
Turtiaisen tarinaan mahtuu kasapäin illalliskortteja, suuria nimiä, seikkailuja ja salaisia suhteita; se on huima esimerkki verkostoitumisen voimasta sekä elämän yllätyksellisyydestä.
Tuija Pallaste on työskennellyt kahdenkymmenen vuoden ajan Helsingin Sanomissa, muun muassa toimittajana ja tuottajana Sunnuntai-sivuilla, Kuukausiliitteessä sekä ulkomaantoimituksessa. Pallasteen ja Paavo Turtiaisen yhteistyö alkoi vuonna 2017, kun Pallaste tuotti Kuukausiliitteen ruokasivuja ja Turtiainen oli Kuukausiliitteen kokki, joka loihti lehden reseptit vuoden ajan.