Elintarvikeoikeus — johdatus elintarvikesääntelyn perusteisiin
Hollo, Erkki J.Tuotetiedot
Nimeke: | Elintarvikeoikeus — johdatus elintarvikesääntelyn perusteisiin | ||
Tekijät: | Hollo, Erkki J. (Kirjoittaja) | ||
Tuotetunnus: | 9789513751289 | ||
Tuotemuoto: | Pehmeäkantinen kirja | ||
Saatavuus: | Toimitusaika 1-3 arkipäivää | ||
Hinta: | 78,00 € (68,42 € alv 0 %) | ||
|
|||
Kust. tuotetunnus: | 3751289 |
Kustantaja: | Edilex Lakitieto |
Sarja: | Edilex libri |
Painos: | 1. painos, 2008 |
Kieli: | suomi |
Sivumäärä: | 395 |
Tuoteryhmät: | Kaikki tuotteet Tietokirjallisuus |
Kirjastoluokka: | 33.43 Elinkeino-oikeus |
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: | lainsäädäntö, elintarvikkeet, turvallisuus, elintarvikevalvonta, elintarvikehygienia, elintarviketuotanto, alkutuotanto, elintarvikelaki, elintarviketurvallisuus |
Teos sisältää kokonaisesityksen elintarvikkeiden tuotannosta, markkinoinnista ja valvonnasta. Tarkastelu käsittää sekä alkutuotannon että ravintoainesten jalostuksen muun muassa geenitekniikan keinoin.
Kirjassa tarkastellaan oikeusjärjestyksen osa-alueita, joilla on merkitystä elintarvikkeiden valvonnan kannalta. Esitys rakentuu elintarvikkeiden eri vaiheiden, alkutuotannon, jalostuksen, valmistuksen, kuljetuksen, markkinoinnin ja jakelun mukaisesti. Teoksen yleisessä osassa tarkastellaan elintarvikesääntelyn eri osa-alueita ja niiden säädöspohjaa. Toisessa osassa tarkastellaan alkutuotannon, lähinnä maatalouden, monimuotoisen rakenteen asemaa. Muuntogeeninen viljely on eräs sääntelyn näkökulma, jota tarkastellaan erityiskysymyksenä erikseen. Kolmannessa osassa tarkastellaan elintarvikkeiden valmistuksen ja markkinoinnin terveydellistä ja turvallisuusperusteista valvontajärjestelmää. Neljännessä osassa selvitetään elintarvikkeisiin liittyviä vastuujärjestelmiä. Pääpaino teoksessa on osissa yksi ja kaksi.
Kirjassa tarkastellaan oikeusjärjestyksen osa-alueita, joilla on merkitystä elintarvikkeiden valvonnan kannalta. Esitys rakentuu elintarvikkeiden eri vaiheiden, alkutuotannon, jalostuksen, valmistuksen, kuljetuksen, markkinoinnin ja jakelun mukaisesti. Teoksen yleisessä osassa tarkastellaan elintarvikesääntelyn eri osa-alueita ja niiden säädöspohjaa. Toisessa osassa tarkastellaan alkutuotannon, lähinnä maatalouden, monimuotoisen rakenteen asemaa. Muuntogeeninen viljely on eräs sääntelyn näkökulma, jota tarkastellaan erityiskysymyksenä erikseen. Kolmannessa osassa tarkastellaan elintarvikkeiden valmistuksen ja markkinoinnin terveydellistä ja turvallisuusperusteista valvontajärjestelmää. Neljännessä osassa selvitetään elintarvikkeisiin liittyviä vastuujärjestelmiä. Pääpaino teoksessa on osissa yksi ja kaksi.