Erityinen — Tietoa erityisruokavaliosta

Haavisto, Maija
Nimeke: Erityinen — Tietoa erityisruokavaliosta
Tekijät: Haavisto, Maija (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523152403
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 25,00 € (21,93 € alv 0 %)

Kustantaja: Atrain&Nord
Painos: 2016
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 360
Tuoteryhmät: Kaikki tuotteet
Kirjastoluokka: 59.34 Ravinto-oppi. Ruokavaliot
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: erikoisruokavaliot, ravitsemus, terveys, taudit, allergia, ruoka-allergia, ruoka-aineet, allergeenit, ruokavaliot, painonhallinta, vegetarismi, ruoanvalmistus, leipominen
Tämä suurelle yleisölle tarkoitettu tietokirja käsittelee kattavasti erilaisia ruokavalioita. Erityisruokavaliot ovat yhä merkittävämmässä asemassa, oli kyse sitten vaikkapa paleoruokavaliosta, vegaaniudesta, gluteenin välttelystä tai esimerkiksi maahanmuuttajien uskonnollisista syistä noudattamista ruokavalioista.

Kirja on tarkoitettu sekä luku- että hakuteokseksi. Kirjan lähestymistapa on ravitsemustieteellisen numeronpyörittelyn sijaan käytännönläheinen ja jopa elämyksellinen - erityisruokavaliollakin pitää voida nauttia ruoasta, eikä kirjan lukeminenkaan saa olla pakkopullaa. Kirja esittelee myös selvästi enemmän erilaisia ruokavalioita kuin aiemmat teokset.

Monista melko suosituista erityisruokavalioista ei tähän asti ole löytynyt käytännössä mitään tietoa suomeksi. Internetin myötä yhä tärkeämpään asemaan ovat nousseet huonommin tunnetut erityisruokavaliot, kuten paleo eli metsästäjä-keräilijäruokavalio sekä erilaisten kroonisten sairauksien hoidossa käytetyt ruokavaliot. Toisaalta esimerkiksi lasten ruoka-allergiat ovat lisääntyneet. Yhä useampi suomalainen noudattaa useampaa kuin yhtä ruokavaliota tai yhdistelee niiden elementtejä.

Kirjan kohdeyleisö koostuu toisaalta erityisruokavalioita noudattavista (etenkin vastikään uuden ruokavalion aloittaneista, ruokavaliomuutoksia harkitsevista ja niistä, joiden lähipiirissä joku noudattaa erityisruokavaliota, toisaalta elintarvike- ja ravintola-alan ammattilaisista tai muuten ruokaa työkseen valmistavista.