Gaijin — modernia aasialaista

Björck, Tomi; Wikberg, Matti
Nimeke: Gaijin — modernia aasialaista
Tekijät: Björck, Tomi (Kirjoittaja)
Wikberg, Matti (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522208514
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 28,00 € (24,56 € alv 0 %)

Kustantaja: Readme.fi
Painos: 2014
Julkaisuvuosi: 2014
Kieli: suomi
Sivumäärä: 272
Tuoteryhmät: Kaikki tuotteet
Tietokirjallisuus
Ruoka ja juoma
Kirjastoluokka: 68.2 Ruoanvalmistus. Ruokakulttuuri
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: gastronomia, ravintolat, ruoanvalmistus, ruokakulttuuri
Avainsanat: Aasia, Helsinki, Japani, Kiina, Korea, gastronomia, ravintolat, ruoanvalmistus, ruokakulttuuri, ruokaohjeet
Tomi Björckin ja Matti Wikbergin Helsingin Bulevardille avaama ravintola Gaijin yhdistelee modernilla tavalla Japanin, Korean ja Pohjois-Kiinan perinteisiä makuja.

Gaijin-kirja kertaa nuoren ravintolan ja sen taustavoimien alkuvaiheet, ja esittelee sen parhaat reseptit Gaijinin ruokalistalta tutussa muodossa: ensin sormisyötävät ja sitten taidokkaat dimsumit.

Japanilaisvaikutteisten maistelulautasten jälkeen siirrytään pääruokiin ja lisukkeisiin. Kirja sisältää myös Gaijinin parhaat jälkiruokareseptit, joissa länsi kohtaa idän, eikä talon cocktailejakaan ole unohdettu.

Ruokaohjeita on liki sata, ja vaikka reseptejä on joiltakin osin sovellettu kotikeittiöhin paremmin sopiviksi, makumaailma on pyritty säilyttämään mahdollisimman uskollisina ravintolan alkuperäisille annoksille.

Kirja vie lukijan Gaijin-kaksikon mukana myös Koreaan tutustumaan autenttisen Kimchin valmistukseen ja visiitille Tokion parhaisiin ruokapaikkoihin ramen-baareista tähditettyihin sushi-ravintoloihin.