Hirvipataa ja muita riistaherkkuja

Levén, Anders
Nimeke: Hirvipataa ja muita riistaherkkuja
Alkuteos: Laga älg och annat vilt
Tekijät: Levén, Anders (Kirjoittaja)
Skoglöf, Magnus (Valokuvaaja)
Jänisniemi, Laura (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523410961
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 39,00 € (34,21 € alv 0 %)

Alkuteos: Laga älg och annat vilt
Kustantaja: Kustannus-Mäkelä
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 112
Tuoteryhmät: Kaikki tuotteet
Tietokirjallisuus
Ruoka ja juoma
Kirjastoluokka: 68.23 Liha-, lintu- ja kalaruoat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: riistaruoat, liharuoat, riista
Hirvenlihaa perinteisesti ja modernilla otteella

Hyvät raaka-aineet ovat onnistuneen illallisen perusta, ja riista on erinomaista lähiruokaa. Jos metsästysonnea riittää, herkullisen päivällisen voi valmistaa hirven lisäksi peurasta, villisiasta, jäniksestä taikka fasaanista.

Tässä kirjassa esitellään sekä perinteisiä että uusia tapoja valmistaa riistaruokia. Kaninpaistin voi tarjota viskikastikkeessa, ja peuranpaistista voi loihtia mehevän peuraraguun kuminan, valkoviinin ja fenkolin kera. Vai maistuisiko seurueellesi mehevät hirviburgerit tai chilillä maustetut hirvimakkarat? Vähärasvainen riista yhdistyy hienosti monenlaisiin makuihin maailmalta, ja hirvenlihasta voi hyvin valmistaa myös afrikkalaisia bobotie-paistoksia.

Tärkeintä on, että kokki osaa valita oikean kypsennystavan oikealle ruhonosalle, ja siihen annetaan tässä kirjassa vinkkejä. Myös luut hyödynnetään, sillä niistä saa pitkään hauduttamalla herkullisen punaviinikastikkeen. Näistä ohjeista pitävät sekä perhe että metsästyskaverit!