Ihmisen työ on maan hedelmä — Opus hominis fructus terrae est

Ladarsi, Ahmed
Nimeke: Ihmisen työ on maan hedelmä — Opus hominis fructus terrae est
Tekijät: Ladarsi, Ahmed (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789527500248
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 9.5.2023
Hinta: 35,00 € (30,70 € alv 0 %)

Kustantaja: Lector
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 71
Tuoteryhmät: Kaikki tuotteet
Tietokirjallisuus
Ruoka ja juoma
Kirjastoluokka: 68 KOTITALOUS. LAITOSTALOUS
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: maatilat, maataloustuotanto, ruoka
Avainsanat: ruoka, maatila, puutarhat, mehu, hillo, soppa, juusto, piirakka, kakku, herkku, kastike, leipä, keksi, leivos, maksa, liha, kala, keitto, paisti
Jussi muokkasi soita kuokalla viljelykelpoisiksi maiksi, se ei ole vitsi eikä satu. Jussi viljelee maita edelleen, seuraa kehitystä ja omaksuu uusia työmenetelmiä. Tämä kirja ei ole ns. perinneruokakirja. Kirjani on ennen kaikkea kunnian ja kiitoksen osoitus kaikille, jotka tekevät mahdolliseksi sen, että meillä on ruokaa. Käymme ostoksilla elintarvikekaupoissa ja kannamme kotiin ruokakasseja. Nautimme ruoasta arjessa ja merkkipäivissä, ajattelematta antimien kulkua ennen kuin ne päätyvät meidän keittiöömme ja meidän ruokapöytäämme. Tottakai teemme työtä ja maksamme kaikesta mitä masumme ottaa vastaan. Ei siitä ole kauan, kun seitsemänkymmentäviisi prosenttia Suomen väestöstä eli suoranaisesti tai epäsuoranaisesti maa- ja kalataloudesta. Kotipuutarhurit ja palstanviljelijät ovat aktiivisesti monipuolistaneet Suomen ruokakulttuuria tuomalla siemeniä ja taimia maailmalta. Mansikan tehoviljely on alkanut vasta kuusikymmentä vuotta sitten. On vielä paljon kasveja ja hedelmiä, jotka kasvavat vain viljelypalstoilla ja kotipuutarhoissa. Suomalainen maanviljelijä osasi taidokkaasti tehdä maaperästä hedelmällisen ja hyödyllisen sekä ihmiskunnalle että eläinkunnalle. Keittiössämme on viljaa, vihanneksia, hedelmiä, marjoja, lihaa, kalaa ja muita herkkuja. Kehitys menee jatkuvasti eteenpäin, maailman laajuinen vapaakauppa on muuttanut ruokakulttuuriamme dramaattisesti, enkä tarkoita kielteisellä tavalla. Elintarvikekaupat ja ravintolat tarjoavat uusia tuotteita ja erilaisia trendejä.

Kiitän kaikki, joiden avulla, olen rakentanut tämän kirjan. Olen koonnut tässä kirjassa tunnettuja ja vähemmän tunnettuja ruokia. Ideani on palata vuosisata taaksepäin ja käyttää Suomen luonnossa, pelloissa ja vesissä kasvavia raaka-aineita. Ruoat ovat edullisia, helposti valmistettavia ja ovat maukkaita. Kirjani ruoka ohjeet ovat joustavia, raaka aineet ja niiden määrät voit hyvin käyttää mielesi ja makusi mukaan. Ruoanlaitto ja ruokailu ovat iloisia hetkiä. Ruoka tehdään perheelle, ystäville ja rakkaille ihmisille. Annetaan ruoalle arvo, niin se maistuu paremmalta. Arvostetaan kaikkia niitä, jotka tuottavat ruokaamme.

Ahmed Ladarsi
Inkeroinen