Kansojen varallisuus — Tutkimus sen luonteesta ja syistä

Smith, Adam
Nimeke: Kansojen varallisuus — Tutkimus sen luonteesta ja syistä
Alkuteos: An Inquiry into the Nature and Causes of the Wealth of Nations
Tekijät: Smith, Adam (Kirjoittaja)
Kankaanpää, Jaakko (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789510404263
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 21.4.2015
Hinta: 30,00 € (26,32 € alv 0 %)

Alkuteos: An Inquiry into the Nature and Causes of the Wealth of Nations
Kustantaja: WSOY
Painos: 2015
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Sivumäärä: 977
Tuoteryhmät: Kaikki tuotteet
Tietokirjallisuus
Kirjastoluokka: 36 TALOUSTIEDE. KANSANTALOUSTIEDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: taloustieteet, klassinen taloustiede, poliittinen taloustiede, klassikot, talousteoriat, liberalismi, vapaakauppa, yhteiskuntafilosofia
Avainsanat: kansantaloustiede, klassikot, klassinen taloustiede, liberalismi, markkinatalous, moraali, poliittinen taloustiede, talous, talousteoriat, taloustieteet, vapaakauppa, yhteiskuntafilosofia
Koko klassinen taloustieteen teoria suomeksi

Adam Smith julkaisi taloustieteeseen syvällisesti vaikuttaneen teoriansa v. 1776. Nyt se julkaistaan ensimmäistä kertaa kokonaisuudessaan suomeksi.

Nykyään klassiseksi poliittisen taloustieteen teoriaksi nimitetty Adam Smithin näkemys oli, että valtion on varmistettava ihmisten ja omaisuuden turvallisuus, jotta yksityinen yrittäjä voi toimia markkinataloudessa. Smithin mukaan yrittäjien tahto edistää omia etujaan johtaa näkymättömän käden ohjaamana taloudellisten etujen saavuttamiseen ja hyötyyn koko yhteiskunnalle, kun kaikilla on samat taloudelliset perusvapaudet.

Adam Smith (1723-1790) oli skotlantilainen taloustieteilijä ja moraalifilosofi, yksi valistuksen ajan merkittävimpiä ajattelijoita jonka teoriat ovat yhä ajankohtaisia. Nykyaikaisen kansantaloustieteen isäksi sanottu Adam Smith piti itse itseään moraalifilosofina, mutta hänen jälkeensä tulevat sukupolvet ovat antaneet suurimman painon hänen kansantaloustieteen teorialleen, joka vaikuttaa edelleen ajatteluumme valtion roolista yhteiskunnassa ja taloudessa.