Kiltatupia, krouveja ja kahviloita — Turun ravintolaelämän historia 1300-1827
Artukka, Topi; Salonen, Kirsi; Savolainen, PanuTuotetiedot
Nimeke: | Kiltatupia, krouveja ja kahviloita — Turun ravintolaelämän historia 1300-1827 | ||
Tekijät: | Artukka, Topi (Toimittaja) Salonen, Kirsi (Toimittaja) Savolainen, Panu (Toimittaja) |
||
Tuotetunnus: | 9789527045275 | ||
Tuotemuoto: | Kovakantinen kirja | ||
Saatavuus: | Toimitusaika 1-3 arkipäivää | ||
Hinta: | 40,00 € (35,09 € alv 0 %) | ||
|
|||
Kustantaja: | Turun historiallinen yhdistys |
Sarja: | Turun historiallinen arkisto 75 |
Painos: | 2. painos, 2024 |
Julkaisuvuosi: | 2024 |
Kieli: | suomi |
Sivumäärä: | 165 |
Tuoteryhmät: | Kaikki tuotteet |
Kirjastoluokka: | 92.8 Suomen historia, paikallishistoria |
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: | ravitsemisliikkeet, ravintolat, krouvit, kahvilat, kulttuurihistoria, ruokakulttuuri, alkoholikulttuuri |
Millaisissa tiloissa keskiajan Turussa kestitettiin vieraita ja milloin ensimmäiset kahvilat perustettiin Aurajoen varrelle? Millaisia ruokia ja juomia turkulaiset nauttivat ja milloin ravintoloissa alettiin tarjoilla pöytiin?
Näihin ja moniin muihin makuhermoja kutkuttaviin kysymyksiin tarjoaa vastauksen Kiltatupia, krouveja ja kahviloita. Turun ravintolaelämän historia 1300-1827. Teos tarkastelee Turun ja samalla myös Suomen ravintolaelämän kehitystä keskiajalta 1800-luvulle asti, jolloin moderni eurooppalainen ravintolakulttuuri alkoi näkyä Turussa.
Kiltatupia, krouveja ja kahviloita -teos piirtää kattavan kuvan ravintolaelämän kehityksestä Turussa. Teos sisältää monipuolista tietoa kaupungin ihmisistä, rakennuksista ja materiaalisesta kulttuurista sekä syömisen ja juomisen yhteisöllisistä merkityksistä.
Teoksen tekijät ovat ansioituneita historiantutkijoita, jotka ovat tutkineet niin Turun historian kuin ravintolaelämän ilmiöitä monissa aiemmissa julkaisuissaan. Kiltatupia, krouveja ja kahviloita -teoksen ovat kirjoittaneet arkeologi Ilari Aalto sekä historioitsijat Topi Artukka, Kirsi Salonen, Panu Savolainen, Veli Pekka Toropainen ja Mari Välimäki.
Näihin ja moniin muihin makuhermoja kutkuttaviin kysymyksiin tarjoaa vastauksen Kiltatupia, krouveja ja kahviloita. Turun ravintolaelämän historia 1300-1827. Teos tarkastelee Turun ja samalla myös Suomen ravintolaelämän kehitystä keskiajalta 1800-luvulle asti, jolloin moderni eurooppalainen ravintolakulttuuri alkoi näkyä Turussa.
Kiltatupia, krouveja ja kahviloita -teos piirtää kattavan kuvan ravintolaelämän kehityksestä Turussa. Teos sisältää monipuolista tietoa kaupungin ihmisistä, rakennuksista ja materiaalisesta kulttuurista sekä syömisen ja juomisen yhteisöllisistä merkityksistä.
Teoksen tekijät ovat ansioituneita historiantutkijoita, jotka ovat tutkineet niin Turun historian kuin ravintolaelämän ilmiöitä monissa aiemmissa julkaisuissaan. Kiltatupia, krouveja ja kahviloita -teoksen ovat kirjoittaneet arkeologi Ilari Aalto sekä historioitsijat Topi Artukka, Kirsi Salonen, Panu Savolainen, Veli Pekka Toropainen ja Mari Välimäki.