Kombuchaa ja kimchiä helposti — Tie kehon ja aivojen terveyteen

Aziz, Erica Palmcrantz
Nimeke: Kombuchaa ja kimchiä helposti — Tie kehon ja aivojen terveyteen
Alkuteos: Enkel kombucha & kimchi
Tekijät: Aziz, Erica Palmcrantz (Kirjoittaja)
Brandon-Cox, Bianca (Valokuvaaja)
Sajama, Sinikka (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523413368
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 29,00 € (25,44 € alv 0 %)

Alkuteos: Enkel kombucha & kimchi
Kustantaja: Kustannus-Mäkelä
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 95
Tuoteryhmät: Kaikki tuotteet
Tietokirjallisuus
Ruoka ja juoma
Kirjastoluokka: 68.2 Ruoanvalmistus. Ruokakulttuuri
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kombucha, kimchi, terveysvaikutukset, suolisto, immuunijärjestelmä, aivot, fermentointi, hapattaminen, säilöntä, ruoanvalmistus
Syömämme ruoka vaikuttaa meihin enemmän kuin moni tulee ajatelleeksi. Hapattamalla säilötty ravinto sisältää elintärkeitä bakteereita, jotka edistävät niin kehon kuin mielen hyvinvointia.
Fermentointi eli bakteerien ja hiivojen hyödyntäminen ruoan valmistuksessa ja säilönnässä on ikivanha taito, joka tunnetaan kaikkialla maailmassa. Hapattaminen on yksi fermentoinnin laji, joka perustuu maitohappobakteerien aikaansaamaan käymiseen.
Hapattaminen tuottaa ruokaan elimistölle suotuisia bakteereja sekä parantaa sen säilyvyyttä, makua ja ravintoarvoa. Vihanneksista hapattaminen tekee myös helpommin sulavia. Hapatetun ruoan nauttiminen mm. korjaa ja vahvistaa elimistön oman puolustusjärjestelmän toimintaa.
Uusiin kokeiluihin houkutteleva kirja neuvoo, miten pääset helposti hapattamisen alkuun kotioloissa, miten hapatus käynnistyy ja mistä tietää, että tuote on valmis syötäväksi. Hapatettuja ainesosia hyödynnetään herkullisissa ohjeissa norirullista kermaiseen kombuchajuustoon ja suklaamoussetorttuun.
Kombucha on hiilihappopitoinen hapatettu juoma, jonka pohjana on tee. Teepohjaan lisätään sokeria ja sienimäinen kombuchaviljelmä, scoby. Kombucha sisältää hyviä bakteereja, eläviä entsyymejä ja antioksidantteja. Lisäksi sillä on antibakteerisia vaikutuksia.
Kimchiksi kutsutaan erilaisia hapattamalla säilöttyjä vihanneksia. Sen perusraaka-aineet ovat kiinankaali, suola ja chili. Maitohappokäyminen tuottaa valtavan määrän hyödyllisiä bakteereja. Kimchi on terveellistä ja vähäkalorista.