La Nostra Cucina Povera — Arkiruokaa italialaisittain

Platania, Luca; Platania, Salla-Maria
Nimeke: La Nostra Cucina Povera — Arkiruokaa italialaisittain
Tekijät: Platania, Luca (Kirjoittaja)
Platania, Salla-Maria (Kirjoittaja)
Virtamo, Viola (Valokuvaaja)
Tuotetunnus: 9789527547472
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 1.11.2024
Hinta: 38,00 € (33,33 € alv 0 %)

Kustantaja: Cozy Publishing
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Sivumäärä: 136
Tuoteryhmät: Kaikki tuotteet
Tietokirjallisuus
Ruoka ja juoma
Kirjastoluokka: 68.25 Eri maiden ja alueiden ruokalajit ja ruokakulttuuri
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: ruokakulttuuri, ruokaperinne
Avainsanat: italialainen ruoka, resepti, edullinen ruoka, italia
Ihana italian keittiö on täynnä simppeleitä ruokia, jotka ilahduttavat kotikokkia lyhyillä raaka-ainelistoillaan - ja yllättävät ruokapöydän ympärille kerääntyneet rakkaimmat elämyksellisillä mauilla. Cucina povera ei nimensä mukaisesti edellytä erityisten raaka-aineiden tai harvinaisten mausteiden käyttöä. Näiden italialaisen mamman reseptien valmistaminen onnistuu myös silloin, kun ei ehdi käydä kaupassa.

Cucina povera (suom. köyhä keittiö) sai erään tarinan mukaan alkunsa jo keskiajalla, kun aateliset runsaan aterian nautittuaan jättivät tähteet kulhoihin. Palvelusväki keräsi ruoantähteet nopeasti pois ja lämmitti ne kaikki yhdessä, jotta sai syötyä ne mahdollisimman pian, nopeasti ja huomaamattomasti - sillä uhkana oli ankara rangaistus.

Käytännössä cucina povera ei ole koskaan kadonnut, ja viime vuosina se on jopa tullut takaisin muotiin. Talous- ja ilmastokriisit kannustavat vähäiseen ruokahävikkiin ja raaka-aineiden optimaaliseen käyttöön. Suomessa pizzamestarina tunnetulle roomalaiselle Luca Platanialle cucina povera on aina tarkoittanut aitoa ruokaa, joka herättää herkullisia muistoja, mutta toki parhaistakin raaka-aineista valmistettuna runsaasti kuivakaapin antimia sisältävät reseptit ovat edullisia.

Kirjan kaikki reseptit pohjautuvat entisaikojen tapaan kunnioittaa raaka-aineita ja hyödyntää ne kokonaisuudessaan. Tärkein salaisuus on maku: kun opit antamaan makua ruoille ja huolehtimaan myös niiden esillepanosta ja koristelusta, saat tottua vastaanottamaan kehuja kokkailutaidoistasi.