Laivakorpuista lehtipihviin — Ruokatalouden kehitys Suomen kauppalaivastossa: purjelaivojen niukkuudesta nykyajan runsauteen
Takalo, Anne-MarieTuotetiedot
Nimeke: | Laivakorpuista lehtipihviin — Ruokatalouden kehitys Suomen kauppalaivastossa: purjelaivojen niukkuudesta nykyajan runsauteen | ||
Tekijät: | Takalo, Anne-Marie (Kirjoittaja) | ||
Tuotetunnus: | 9789529383818 | ||
Tuotemuoto: | Kovakantinen kirja | ||
Saatavuus: | Toimitusaika 1-3 arkipäivää | ||
Hinta: | 37,00 € (32,46 € alv 0 %) | ||
|
|||
Kustantaja: | Takalo Anne-Marie |
Painos: | 2017 |
Julkaisuvuosi: | 2017 |
Kieli: | suomi |
Sivumäärä: | 208 |
Tuoteryhmät: | Kaikki tuotteet Tietokirjallisuus Historia Ruoka ja juoma |
Kirjastoluokka: | 69.63 Vesiliikenne |
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: | merimiehet, ruokatalous, kauppalaivasto, ruokahuolto, purjelaivat, höyrylaivat, ruokakulttuuri, joukkoruokailu, historia, ruokaohjeet |
Avainsanat: | purjelaivat, laivakeittiöt, laivaruokailu, laivakokki, merimiehet, höyrylaivat, kauppalaivat, laivamuonitus |
Uutuuskirja laivaruokailun ja laivakokin työn historiasta. Millaisia ruokia laivoilla on valmistettu eri aikakausina? Kuinka ruokatarvikkeet saatiin säilymään pitkillä merimatkoilla? Tämä historiallisiin dokumentteihin ja haastatteluihin perustuva tietokirja käy läpi merimiesten ruokatalouden kehityksen entisaikojen säännöstelystä nykyajan monipuoliseen ruokatarjontaan laivoilla. Äänensä saavat myös laivakokit värikkäillä kertomuksillaan työstään purjelaivassa, höyrylaivassa ja nykyaikaisessa moottorialuksessa. Tässä runsaasti kuvitetussa kirjassa on myös ruokaohjeet tyypillisistä merimiesruuista sekä merimiesslangisanasto.