Laivakorpuista lehtipihviin — Ruokatalouden kehitys Suomen kauppalaivastossa: purjelaivojen niukkuudesta nykyajan runsauteen

Takalo, Anne-Marie
Nimeke: Laivakorpuista lehtipihviin — Ruokatalouden kehitys Suomen kauppalaivastossa: purjelaivojen niukkuudesta nykyajan runsauteen
Tekijät: Takalo, Anne-Marie (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789529383818
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 37,00 € (32,46 € alv 0 %)

Kustantaja: Takalo Anne-Marie
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 208
Tuoteryhmät: Kaikki tuotteet
Tietokirjallisuus
Historia
Ruoka ja juoma
Kirjastoluokka: 69.63 Vesiliikenne
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: merimiehet, ruokatalous, kauppalaivasto, ruokahuolto, purjelaivat, höyrylaivat, ruokakulttuuri, joukkoruokailu, historia, ruokaohjeet
Avainsanat: purjelaivat, laivakeittiöt, laivaruokailu, laivakokki, merimiehet, höyrylaivat, kauppalaivat, laivamuonitus
Uutuuskirja laivaruokailun ja laivakokin työn historiasta. Millaisia ruokia laivoilla on valmistettu eri aikakausina? Kuinka ruokatarvikkeet saatiin säilymään pitkillä merimatkoilla? Tämä historiallisiin dokumentteihin ja haastatteluihin perustuva tietokirja käy läpi merimiesten ruokatalouden kehityksen entisaikojen säännöstelystä nykyajan monipuoliseen ruokatarjontaan laivoilla. Äänensä saavat myös laivakokit värikkäillä kertomuksillaan työstään purjelaivassa, höyrylaivassa ja nykyaikaisessa moottorialuksessa. Tässä runsaasti kuvitetussa kirjassa on myös ruokaohjeet tyypillisistä merimiesruuista sekä merimiesslangisanasto.