Lakritsi- ja salmiakkikeittokirja

Wilson, Carol
Nimeke: Lakritsi- ja salmiakkikeittokirja
Alkuteos: Liquorice: A Cookbook
Tekijät: Wilson, Carol (Kirjoittaja)
Dowey, Nicki (Valokuvaaja)
Luomi, Anna Maija (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523128149
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 2.1.2019
Hinta: 25,00 € (21,93 € alv 0 %)

Alkuteos: Liquorice: A Cookbook
Kustantaja: Minerva
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 128
Tuoteryhmät: Kaikki tuotteet
Tietokirjallisuus
Ruoka ja juoma
Kirjastoluokka: 68.2 Ruoanvalmistus. Ruokakulttuuri
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: lakritsi, salmiakki, ruokakulttuuri, historia
Avainsanat: historia, lakritsi, ruokakulttuuri, ruokaohjeet, salmiakki, eurooppa, salmiakki
Lakritsi- ja salmiakkifanien toivekirja opastaa, miten monella tavalla mustaa herkkua voi keittiössä käyttää: makeana, suolaisena, suklaan kera ja mausteena ruoanlaitossa ja leipomisessa. Lakritsi on paljon muutakin kuin makea herkku. Sen omintakeinen maku tuo ainutlaatuisen lisän niin makeisiin kuin suolaisiinkin ruokiin. Lakritsijuurten, -pötköjen, -jauheen, -uutteiden ja -siirapin käyttöä kannattaa kokeilla keittiössä - ne kaikki antavat ruoalle hienovaraisen, selvästi erottuvan maun.

Kokeile vaikka lakritsiglaseerattua kanaa tai porsaanpaistia. Glaseerauskastike korostaa lihan makua ja tekee pinnasta herkullisen rapean.Lakritsi ja salmiakki toimivat mahtavina mausteina myös salaatinkastikkeessa, juomissa ja säilykkeissä.