Luontaisesti gluteenittomat reseptit — Luontaisesti gluteeniton, maidoton, maissiton, soijaton

Lohtaja, Kirsi
Nimeke: Luontaisesti gluteenittomat reseptit — Luontaisesti gluteeniton, maidoton, maissiton, soijaton
Tekijät: Lohtaja, Kirsi (Kirjoittaja)
Lohtaja, Kirsi (Valokuvaaja)
Tuotetunnus: 9789525965452
Tuotemuoto: Kierreselkä
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 42,00 € (36,84 € alv 0 %)

Kustantaja: Valmiixi
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 82
Tuoteryhmät: Kaikki tuotteet
Kirjastoluokka: 68.2 Ruoanvalmistus. Ruokakulttuuri
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: ruokavaliot, erikoisruokavaliot, ruoka-allergia, maitoallergia, gluteeniton ruokavalio, maidoton ruokavalio
Kirsi Lohtajan ruokaohjekirjan lähtökohtana on mahdollisimman lisäaineeton ruokavalio, joka on gmo-vapaa ja pääosin luomu. Erityisesti kasvikset ja kananmunat on pyritty hankkimaan luomuna. Ruokaohjeiden lisäksi kirjasta löytyy reseptejä herkutteluun ja leivän tekoon.

Jokainen resepti on maidoton, soijaton, maissiton ja luontaisesti gluteeniton eli yhtä aikaa vehnätön, ohraton ja rukiiton, samoin kuin kauraton, tattariton, amarantiton, seesamiton, keltuaiseton ja leivinjauheeton. Lisäksi ruokavalio on lähes pähkinätön ja pavuton, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.

Huolimatta käytettävissä olevien raaka-aineiden ja mausteiden rajallisuudesta on lopputulos silti maukasta.

Jauhopuolen raaka-aineita ovat muun muassa hirssi, manteli, kvinoa, kurpitsa ja lupiini. Maidon tilalla ovat manteli-, kookos- ja hirssijuomat. Rasvoista käytössä ovat terveelliset avocado-, neitsytoliivi- ja -kookosöljy sekä kirkastettu voi eli ghee. Lihana resepteissä on lampaan- tai karitsanjauheliha, kana tai kalkkuna. Myös kalaa on päätynyt pöytään. Pastan virkaa toimittavat linssi- ja kikhernepastat. Leivonnassa apuna ovat myös kananmunan valkuainen, alumiiniton ruokasooda, kivennäisvesi sekä psyllium.