Marie-Louise och Gunnar Didrichsen — konst, estetik, gastronomi

Salokorpi, Sinikka; Didrichsen, Maria
Nimeke: Marie-Louise och Gunnar Didrichsen — konst, estetik, gastronomi
Alkuteos: Marie-Louise ja Gunnar Didrichsen : rakkaudesta ruokaan ja taiteeseen
Tekijät: Salokorpi, Sinikka (Kirjoittaja)
Ramm-Schmidt, Ebba (Kääntäjä)
Didrichsen, Maria (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9525567109
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Tilaustuote toimitetaan myöhemmin
Hinta: 44,00 € (38,60 € alv 0 %)

Alkuteos: Marie-Louise ja Gunnar Didrichsen : rakkaudesta ruokaan ja taiteeseen
Kustantaja: Didrichsenin Taidemuseo
Painos: 1. painos, 2006
Kieli: ruotsi
Sivumäärä: 159
Tuoteryhmät: Kaikki tuotteet
Kirjastoluokka: 90.2 Yleinen kulttuurihistoria
Den kulturhistoriska receptboken om paret Didrichsen som utkom på finska år 2003, har nu utkommit även på svenska.

Pekka Halonens Måltiden var det första konstverket som Marie-Louise och Gunnar Didrichsen köpte gemensamt. Det var också början till skapandet av Didrichsens konstmuseum.

Vid sidan av god konst uppskattade familjen Didrichsen även god mat, vilket hundratals gäster fick njuta av under årens lopp. Många ambassadörer, bergsråd, presidenter och kungligheter smakade på detta kulturhems delikatesser i köket eller matsalen.

Marie-Louise Didrichsen trollade skickligt fram måltider, där ett estetiskt och lockande utseende var lika viktigt som den delikata maten.

En vacker dukning, goda matvanor, ett lugnt tempo och en rofylld omgivning berikad med konst var feststämningens ingredienser. Denna kulturhistoriska matbok innehåller också valda recept från Marie-Louise Didrichsens kök.