Petäjäisestä pestoon — aikamatka suomalaisiin makuihin

Kallio, Tero
Nimeke: Petäjäisestä pestoon — aikamatka suomalaisiin makuihin
Tekijät: Kallio, Tero (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789529996223
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 25,00 € (21,93 € alv 0 %)

Kustantaja: Kirjakaari
Painos: 1. painos, 2009
Kieli: suomi
Sivumäärä: 128
Tuoteryhmät: Kaikki tuotteet
Tietokirjallisuus
Ruoka ja juoma
Kirjastoluokka: 68.252 Ruokalajit ja ruokakulttuuri, Suomi
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: keittokirjat, ruokaohjeet, ruokakulttuuri
"Petäjäisestä pestoon, aikamatka suomalaisiin makuihin" -keittokirja luotsaa lukijan makumatkalle eilisen SUomesta nykypäivään - siis sananmukaisesti petäjäisestä pestoon.

Kyseessä ei ole perinneruokakirja sanan tavanomaisessa merkityksessä, sillä kirjan resepteissä on monessa kohdin yhdistetty mennyttä ja nykyaikaa. Esimerkkinä tällaisesta retroannoksesta mainittakoon vaikkapa lihaliemessä tarjoiltava ruiscanelloni. Siinä on ripaus pula-ajan Suomea, loraus modernia maailmankeittiötä ja hyppysellinen kansalaisromantiikkaa. Annoksen muoto ja nimi tulevat Italiasta, täyte suomalaisesta lihapiirakasta ja taikina karjalanpiirakasta pula-ajan korvikejauhoilla maustettuna.

Omaleimaisen piirteen resepteille antaa runsas hyötykasvien, kuten voikuvan, koivun mahlan ja ketunleipien käyttö.

"Petäjäisestä pestoon" -teos on paitsi keittokirja, myös kuvakirja. Kirjan jäsennystä tahdottavat upeat kuvat suomalaisesta luonnosta. Kirja on paitsi suomalaisen ruoan, myös maamme luonnonkauneuden ylistys.