Petäjäisestä pestoon — aikamatka suomalaisiin makuihin
Kallio, TeroTuotetiedot
Nimeke: | Petäjäisestä pestoon — aikamatka suomalaisiin makuihin | ||
Tekijät: | Kallio, Tero (Kirjoittaja) | ||
Tuotetunnus: | 9789529996223 | ||
Tuotemuoto: | Kovakantinen kirja | ||
Saatavuus: | Toimitusaika 1-3 arkipäivää | ||
Hinta: | 25,00 € (21,93 € alv 0 %) | ||
|
|||
Kustantaja: | Kirjakaari |
Painos: | 1. painos, 2009 |
Kieli: | suomi |
Sivumäärä: | 128 |
Tuoteryhmät: | Kaikki tuotteet Tietokirjallisuus Ruoka ja juoma |
Kirjastoluokka: | 68.252 Ruokalajit ja ruokakulttuuri, Suomi |
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: | keittokirjat, ruokaohjeet, ruokakulttuuri |
"Petäjäisestä pestoon, aikamatka suomalaisiin makuihin" -keittokirja luotsaa lukijan makumatkalle eilisen SUomesta nykypäivään - siis sananmukaisesti petäjäisestä pestoon.
Kyseessä ei ole perinneruokakirja sanan tavanomaisessa merkityksessä, sillä kirjan resepteissä on monessa kohdin yhdistetty mennyttä ja nykyaikaa. Esimerkkinä tällaisesta retroannoksesta mainittakoon vaikkapa lihaliemessä tarjoiltava ruiscanelloni. Siinä on ripaus pula-ajan Suomea, loraus modernia maailmankeittiötä ja hyppysellinen kansalaisromantiikkaa. Annoksen muoto ja nimi tulevat Italiasta, täyte suomalaisesta lihapiirakasta ja taikina karjalanpiirakasta pula-ajan korvikejauhoilla maustettuna.
Omaleimaisen piirteen resepteille antaa runsas hyötykasvien, kuten voikuvan, koivun mahlan ja ketunleipien käyttö.
"Petäjäisestä pestoon" -teos on paitsi keittokirja, myös kuvakirja. Kirjan jäsennystä tahdottavat upeat kuvat suomalaisesta luonnosta. Kirja on paitsi suomalaisen ruoan, myös maamme luonnonkauneuden ylistys.
Kyseessä ei ole perinneruokakirja sanan tavanomaisessa merkityksessä, sillä kirjan resepteissä on monessa kohdin yhdistetty mennyttä ja nykyaikaa. Esimerkkinä tällaisesta retroannoksesta mainittakoon vaikkapa lihaliemessä tarjoiltava ruiscanelloni. Siinä on ripaus pula-ajan Suomea, loraus modernia maailmankeittiötä ja hyppysellinen kansalaisromantiikkaa. Annoksen muoto ja nimi tulevat Italiasta, täyte suomalaisesta lihapiirakasta ja taikina karjalanpiirakasta pula-ajan korvikejauhoilla maustettuna.
Omaleimaisen piirteen resepteille antaa runsas hyötykasvien, kuten voikuvan, koivun mahlan ja ketunleipien käyttö.
"Petäjäisestä pestoon" -teos on paitsi keittokirja, myös kuvakirja. Kirjan jäsennystä tahdottavat upeat kuvat suomalaisesta luonnosta. Kirja on paitsi suomalaisen ruoan, myös maamme luonnonkauneuden ylistys.