Pitkää, pizzaa ja poutapilviä — Ekan hotelli- ja ravintolatoiminta 1983-1989

Savikko, Mikko
Nimeke: Pitkää, pizzaa ja poutapilviä — Ekan hotelli- ja ravintolatoiminta 1983-1989
Tekijät: Savikko, Mikko (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789527313183
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 25,00 € (21,93 € alv 0 %)

Kustantaja: Rosebud
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 119
Tuoteryhmät: Kaikki tuotteet
Tietokirjallisuus
Kirjastoluokka: 68.8 Hotelli- ja ravintolatalous. Suurkeittiöt. Ateriapalvelut
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: yritykset, osuuskunnat, ravintola-ala, hotelliala, ravitsemisliikkeet, ravintolat, hotellit, yritysketjut, historia
Suomen hotelli- ja ravintola-ala on mullistunut perusteellisesti 1980-luvulta. Alkoholilainsäädännön
uudet tulkinnat ja yhteiskunnassa tapahtuneet muutokset osuivat samaan hetkeen, kun 39 OTK:laista osuusliikettä fuusioituvat E-osuuskunta Ekaksi vuonna 1983. Silloin syntyi suurin pohjoismainen yhtenäisesti johdettu alan yritys eli Ekan hotelli- ja ravintolatoimiala. Ravintolatoiminnan liikeideamuutokset ja niitä tukevat muut toimenpiteet
tehtiin ympäri maan ilman suurempaa mediakohua.
Pitkää, pizzaa ja poutapilviä -kirjassa ravintola-alan muutosprosessi on kuvattu siinä mukana olleiden kertomana ja kirjaamana. 1980-luvulla otettiin ensi askelia baaritiskien ääressä juoden seisten pitkää, pizzoja myytiin satoja tuhansia vuodessa ja Cumuluksen poutapilvet
merkitsivät tuttua majoitusta kaupungeissa.
Hotelli- ja ravintola-alalla kaikki asiat eivät ole muuttuneet 30 vuoden aikana. Kirjassa nostetaan voimakkaasti asiakaslähtöisyys esiin, kuten myös uusi tapa johtaa sekä valmennuksen ja koulutuksen merkitys. Vieraanvaraisuus ammattina -käsite ei ole poistunut menestystekijöiden joukosta. Siksi kirjaa voi käyttää myös apuna kehittäessä tämän päivän hotelli- ja ravintolatoimintaa.