Pitkää, pizzaa ja poutapilviä — Ekan hotelli- ja ravintolatoiminta 1983-1989
Savikko, MikkoTuotetiedot
| Nimeke: | Pitkää, pizzaa ja poutapilviä — Ekan hotelli- ja ravintolatoiminta 1983-1989 | ||
| Tekijät: | Savikko, Mikko (Kirjoittaja) | ||
| Tuotetunnus: | 9789527313183 | ||
| Tuotemuoto: | Kovakantinen kirja | ||
| Saatavuus: | Toimitusaika 1-3 arkipäivää | ||
| Hinta: | 25,00 € (21,93 € alv 0 %) | ||
|
|||
| Kustantaja: | Rosebud |
| Painos: | 2020 |
| Julkaisuvuosi: | 2020 |
| Kieli: | suomi |
| Sivumäärä: | 119 |
| Tuoteryhmät: | Kaikki tuotteet Tietokirjallisuus |
| Kirjastoluokka: | 68.8 Hotelli- ja ravintolatalous. Suurkeittiöt. Ateriapalvelut |
| YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: | yritykset, osuuskunnat, ravintola-ala, hotelliala, ravitsemisliikkeet, ravintolat, hotellit, yritysketjut, historia |
Suomen hotelli- ja ravintola-ala on mullistunut perusteellisesti 1980-luvulta. Alkoholilainsäädännön
uudet tulkinnat ja yhteiskunnassa tapahtuneet muutokset osuivat samaan hetkeen, kun 39 OTK:laista osuusliikettä fuusioituvat E-osuuskunta Ekaksi vuonna 1983. Silloin syntyi suurin pohjoismainen yhtenäisesti johdettu alan yritys eli Ekan hotelli- ja ravintolatoimiala. Ravintolatoiminnan liikeideamuutokset ja niitä tukevat muut toimenpiteet
tehtiin ympäri maan ilman suurempaa mediakohua.
Pitkää, pizzaa ja poutapilviä -kirjassa ravintola-alan muutosprosessi on kuvattu siinä mukana olleiden kertomana ja kirjaamana. 1980-luvulla otettiin ensi askelia baaritiskien ääressä juoden seisten pitkää, pizzoja myytiin satoja tuhansia vuodessa ja Cumuluksen poutapilvet
merkitsivät tuttua majoitusta kaupungeissa.
Hotelli- ja ravintola-alalla kaikki asiat eivät ole muuttuneet 30 vuoden aikana. Kirjassa nostetaan voimakkaasti asiakaslähtöisyys esiin, kuten myös uusi tapa johtaa sekä valmennuksen ja koulutuksen merkitys. Vieraanvaraisuus ammattina -käsite ei ole poistunut menestystekijöiden joukosta. Siksi kirjaa voi käyttää myös apuna kehittäessä tämän päivän hotelli- ja ravintolatoimintaa.
uudet tulkinnat ja yhteiskunnassa tapahtuneet muutokset osuivat samaan hetkeen, kun 39 OTK:laista osuusliikettä fuusioituvat E-osuuskunta Ekaksi vuonna 1983. Silloin syntyi suurin pohjoismainen yhtenäisesti johdettu alan yritys eli Ekan hotelli- ja ravintolatoimiala. Ravintolatoiminnan liikeideamuutokset ja niitä tukevat muut toimenpiteet
tehtiin ympäri maan ilman suurempaa mediakohua.
Pitkää, pizzaa ja poutapilviä -kirjassa ravintola-alan muutosprosessi on kuvattu siinä mukana olleiden kertomana ja kirjaamana. 1980-luvulla otettiin ensi askelia baaritiskien ääressä juoden seisten pitkää, pizzoja myytiin satoja tuhansia vuodessa ja Cumuluksen poutapilvet
merkitsivät tuttua majoitusta kaupungeissa.
Hotelli- ja ravintola-alalla kaikki asiat eivät ole muuttuneet 30 vuoden aikana. Kirjassa nostetaan voimakkaasti asiakaslähtöisyys esiin, kuten myös uusi tapa johtaa sekä valmennuksen ja koulutuksen merkitys. Vieraanvaraisuus ammattina -käsite ei ole poistunut menestystekijöiden joukosta. Siksi kirjaa voi käyttää myös apuna kehittäessä tämän päivän hotelli- ja ravintolatoimintaa.