Ranskalaisen keittiön salaisuudet

Child, Julia; Bertholle, Louisette; Beck, Simone
Nimeke: Ranskalaisen keittiön salaisuudet
Alkuteos: Mastering The Art of French Cooking
Tekijät: Child, Julia (Kirjoittaja)
Bertholle, Louisette (Toimittaja)
Beck, Simone (Toimittaja)
Coryn, Sidonie (Kuvittaja)
Villa, Kyllikki (Kääntäjä)
Rannikko, Kirsti (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789510493465
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 1.12.2022
Hinta: 25,00 € (21,93 € alv 0 %)

Alkuteos: Mastering The Art of French Cooking
Kustantaja: WSOY
Painos: 3. painos, 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 594
Tuoteryhmät: Kaikki tuotteet
Tietokirjallisuus
Ruoka ja juoma
Kirjastoluokka: 68.2 Ruoanvalmistus. Ruokakulttuuri
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: ruoanvalmistus, leipominen, ruoka-aineet, elintarvikkeet, käsittely, gastronomia, ruokaperinne, ruokakulttuuri, keittokirjat
Avainsanat: elintarvikkeet, gastronomia, keittokirjat, käsittely, leipominen, ranska, ruoanvalmistus, ruoka-aineet, ruokakulttuuri, ruokaperinne
Ranskalaisen keittotaidon klassikko.

Julia Childin maailmankuulu keittokirja sisältää yli 800 ruokaohjetta.

Ranskalaisen keittiön salaisuudet on jokaisen hyvää ruokaa ja makua arvostavan kotikokin perusteos. Tämän klassikon 800 yksityiskohtaista ruokaohjetta on jaoteltu selkeisiin osioihin: keittoihin, kastikkeisiin, kaloihin, lihoihin, kasviksiin jne, Kirjan selkärangan muodostavat muunneltavat ydinreseptit ja ruoanlaiton lainalaisuuksien opettelu. Kirja on säilyttänyt asemansa ranskalaisen keittotaidon perusteoksena yli kuudenkymmenen vuoden ajan, ja se ansaitsee yhä kunniapaikan keittiössä.

”Juuri tällainen keittokirjan tulee olla: täynnä herkullisia reseptejä, yksityiskohtaisia ohjeita ja tarkkoja piirroksia. Jotkut ohjeista tuntuvat ottavan luulot pois, mutta kuten Julia Child sanoo: 'Jos osaat lukea, osaat laittaa ruokaa.'" – Entertainment Weekly

Julia Child(os. McWillimas, 1912–2004) oli amerikkalainen kokki, ruokakirjailija ja televisiojuontaja. Hänet tunnetaan ennen kaikkea klassikoksi nousseesta keittokirjastaan Ranskalaisen keittiön salaisuudet (1961). Julia Child työskenteli toisen maailmansodan aikana tutkimusassistenttina CIA:n edeltäjässä Office of Strategic Servicessa, jonka komennuksella Ceylonissa hän tapasi tulevan miehensä Paul Childin. Vuonna 1948 pariskunta muutti Pariisiin, mikä mullisti Julia Childin suhteen ruokaan. Hän kävi kuuluisan Cordon Bleu -kokkikoulun ja alkoi kirjoittaa ranskalaisen keittotaidon kirjaa amerikkalaiselle yleisölle Simone Beckin ja Louisette Berthollen kanssa. Kirjasta tuli myyntimenestys jo 1960-luvulla, ja sitä on myyty useilla kielillä siitä asti. Child kirjoitti myös lukuisia muita keittokirjoja, juonsi 1960–90-luvuilla ruokaohjelmia tv:ssä ja oli vuonna 1981 mukana perustamassa American Institute of Food and Winea, jonka tehtävänä on kasvattaa laaturuoan ja -viinien arvostusta.