Sapiens. Sivilisaation peruskivet

Harari, Yuval Noah; Vandermeulen, David; Casanave, Daniel
Nimeke: Sapiens. Sivilisaation peruskivet
Alkuteos: Sapiens. The Pillars of the Civilization
Tekijät: Harari, Yuval Noah (Kirjoittaja)
Vandermeulen, David (Kirjoittaja)
Casanave, Daniel (Kirjoittaja)
Casanave, Daniel (Kuvittaja)
Iso-Markku, Jaana (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523765504
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 21.7.2022
Hinta: 29,00 € (25,44 € alv 0 %)

Alkuteos: Sapiens. The Pillars of the Civilization
Kustantaja: Bazar
Sarja: Harari
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 256
Tuoteryhmät: Kaikki tuotteet
Kaunokirjallisuus
Sarjakuvat
Kirjastoluokka: 85.3 SARJAKUVAT
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: sivilisaatio, kulttuurievoluutio, ihmiskunta, ihminen, historia, maailmanhistoria
Avainsanat: historia, ihminen, ihmiskunta, kulttuurievoluutio, maailmanhistoria, sivilisaatio, tietosarjakuvat
Sapiens-menestysteoksen visualisointi jatkuu

Yuval Noah Hararin, David Vandermeulenin ja Daniel Casanaven yhteistyö saa jatkoa Sapiens-sarjakuvan toisessa osassa Sivilisaation peruskivet.

Kahden ja puolen miljoonan vuoden ajan esi-isämme elivät metsästäen ja keräillen luonnon antimia, kunnes noin kymmenentuhatta vuotta sitten heidän maailmansa muuttui: he alkoivat hyödyntää uudella tavalla tiettyjä eläin- ja kasvilajeja, jotta saisivat käyttöönsä enemmän saalista ja satoa. Tapahtui maanviljelyn vallankumous, joka mahdollisti suuremmat ravintoresurssit ja niiden myötä ensimmäiset korkeakulttuurit.

Suosittuun Sapiens-menestysteokseen pohjautuvan sarjakuvan toisessa osassa valotetaan syitä, miksi Homo sapiens asettui aloilleen ja mitä seurauksia sillä oli. Uusi elämäntyyli aiheutti savanneilla kehittyneille esi-isillemme myös ongelmia: ravinto yksipuolistui, sairaudet levisivät ja muisti ylikuormittui, koska yhteiskunnassa oli valtava määrä tietoa, jota piti välittää ihmiseltä toiselle. Muistamisen avuksi ja hallinnoimisen tueksi syntyivätkin sitten sekä kirjoitustaito että matematiikka.

Kuten sarjakuvan ensimmäisessä osassa Ihmiskunnan synty, tässäkin osassa seikkailevat Yuval, hänen veljentyttärensä Zoe, Tohtori Fiktio ja professori Saraswati.

Yuval Noah Harari (s. 1976) väitteli historian tohtoriksi Oxfordissa. Hän asuu aviomiehensä kanssa Tel Avivin lähistöllä, opettaa historiaa Jerusalemin heprealaisessa yliopistossa ja kiertää luennoimassa kaikkialla maailmassa. Harari on saanut kaksi kertaa Polonsky-palkinnon, joka jaetaan vuosittain luovuudesta ja omaperäisyydestä humanistisissa tieteissä.

Hararin teokset Sapiens, Homo deus ja 21 oppituntia maailman tilasta ovat kansainvälisiä menestysteoksia, jotka on julkaistu jo lähes 40 kielellä ympäri maailmaa. Yhdessä Daniel Casanaven ja David Vandermeulenin kanssa Harari on kirjoittanut myös Sapiens-kirjaan perustuvat sarjakuvateokset Sapiens – Ihmiskunnan synty ja Sapiens – Sivilisaation peruskivet.

David Vandermeulen (s. 1968) on belgialainen käsikirjoittaja, kirjailija ja kustantaja.

Daniel Casanave (s. 1963) on ranskalainen kuvittaja ja sarjakuvataiteilija.