Silli & Silakka

Remes, Mika; Takala, Mikko; Rekola, Sami
Nimeke: Silli & Silakka
Tekijät: Remes, Mika (Kirjoittaja)
Takala, Mikko (Kirjoittaja)
Rekola, Sami (Kirjoittaja)
Anttonen, Tommi (Valokuvaaja)
Tuotetunnus: 9789523730847
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 28,00 € (24,56 € alv 0 %)

Kustantaja: Readme.fi
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 256
Tuoteryhmät: Kaikki tuotteet
Tietokirjallisuus
Ruoka ja juoma
Kirjastoluokka: 68.2 Ruoanvalmistus. Ruokakulttuuri
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: silli (laji), silakka, kalaruoat, kulttuurihistoria, elinkeinot, yritystoiminta, kalateollisuus, ammattikalastus
Avainsanat: ammattikalastus, elinkeinot, kalaruoat, kalateollisuus, kulttuurihistoria, ruokaohjeet, silakka, silli (laji), yritystoiminta
Silli ja uudet perunat tai paistetut silakkapihvit muusilla ovat ihan syystä rakastettuja klassikoita suomalaisille.

Silli ja silakka ovat sama kala. Toinen viihtyy Atlantin viileissä vesissä, toinen hieman vähärasvaisempana ja pienempänä versiona Itämeressä.Molemmista syntyy mahtavan makuista ruokaa ja molempia riittää meressä kalastettavaksi. Niinhän sitä sanotaan, että silli ja silakka on duunarin ruokaa ja herrojen herkkua.

Tänä päivänä voi vielä lisätä, että silli ja silakka ovat ilmastoystävän parasta herkkua.Sillillä on kiehtova historia. Sen ympärille on syntynyt mahtava Hansaliitto, silli on rakentanut maailmankauppaa, sillin takia on käyty sotia, ja silli on pitänyt eurooppalaisista huolta silloin, kun ruoasta on ollut pulaa.