Suomen vapauttaminen talvisodassa — 85 vuotta Suomen ja Neuvostoliiton sodasta

Malikov, Timofei
Nimeke: Suomen vapauttaminen talvisodassa — 85 vuotta Suomen ja Neuvostoliiton sodasta
Tekijät: Malikov, Timofei (Kirjoittaja)
Vihavainen, Timo (Esipuheen kirjoittaja)
Dahlgren, Maija (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789528502760
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 26.3.2025
Ilmestymispäivä: 26.3.2025
Hinta: 30,00 € (26,32 € alv 0 %)

Kustantaja: Docendo
Painos: 1. painos, 2025
Julkaisuvuosi: 2025
Kieli: suomi
Sivumäärä: 448
Tuoteryhmät: Kaikki tuotteet
Kirjastoluokka: 92.73 Suomen historia v. 1939-1945
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: talvisota, kansainvälinen politiikka, poliittinen kehitys, neuvottelut, informaatiosodankäynti, propaganda, sodankäynti, rauhanneuvottelut, sopimukset, rauha, sotahistoria, historia
Avainsanat: talvisota, kansainvälinen politiikka, poliittinen kehitys, neuvottelut, informaatiosodankäynti, propaganda, sodankäynti, rauhanneuvottelut, sopimukset, rauha, sotahistoria, historia, suomi, neuvostoliitto
Talvisodan propagandassa oli samanlaisia aineksia kuin Venäjän nykyisessä hybridivaikuttamisessa.

Venäläistutkijan ainutlaatuista, suomalaisille vähemmän tunnettua tietoa talvisodasta.

Teos kuvaa tarkasti talvisotaa, siihen johtanutta poliittista tilannetta, sitä edeltäneitä neuvotteluja, Neuvostoliiton propagandaa, sodankulkua sekä lopulta sodan päättymistä.

Se valottaa venäläistä näkökulmaa suomalaisille tutusta aiheesta. Kuvatussa propagandassa on samanlaisia aineksia kuin Venäjän nykyisessä informaatio- tai hybridivaikuttamisessa. Teos on juuri nyt ajankohtainen, kun talvisodasta ja sen päättymisestä tulee maaliskuussa 2025 kuluneeksi 85 vuotta.

Kirjan lähteinä on käytetty arkistoja, tiedotusvälineitä ja alan kirjallisuutta. Esipuheessa teoksen merkityksellisyyttä avaa suomalaislukijoille emeritusprofessori Timo Vihavainen.

Timofei Malikov (nimimerkki) on venäläinen talvi­sodan asiantuntija ja historioitsija. Hänen tutkimuksensa ei vastaa Venäjän nykyistä poliittista linjaa eikä historian­tulkintaa.