Tulella kypsennetty — miten keittotaito teki meistä ihmisiä
Wrangham, RichardTuotetiedot
Nimeke: | Tulella kypsennetty — miten keittotaito teki meistä ihmisiä | ||
Tekijät: | Wrangham, Richard (Kirjoittaja) Pietiläinen, Kimmo (Kääntäjä) |
||
Tuotetunnus: | 9789525697353 | ||
Tuotemuoto: | Pehmeäkantinen kirja | ||
Saatavuus: | Toimitusaika 1-3 arkipäivää | ||
Hinta: | 46,00 € (40,35 € alv 0 %) | ||
|
|||
Kustantaja: | Terra Cognita |
Sarja: | Terra Cognita |
Painos: | 1. painos, 2010 |
Kieli: | suomi |
Sivumäärä: | 223 |
Tuoteryhmät: | Kaikki tuotteet Tietokirjallisuus Historia |
Kirjastoluokka: | 59.34 Ravinto-oppi. Ruokavaliot |
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: | tuli, ruoanvalmistus, ruoka, ravinto, ruokavaliot, ihminen, ruoansulatus, sukupuoli, työnjako, biologinen antropologia, evoluutio |
Ihmisen olemassaolo selitetään perinteisesti älykkyydellämme ja sopeutuvuudellamme. Tässä teoksessa maineikas kädellisten tutkija Richard Wrangham esittää häkellyttävän vaihtoehdon: menestyksemme evoluutiossa johtuu keitotaidostamme.
Tulella kypsennetty jäljittää ihmisen elämän eri piirteet ruokavaliomme kehittymiseen ja tulen käyttöön ja avaa uuden näkemyksen siitä, miten meistä tuli nykyinen sosiaalinen, älykäs ja seksuaalinen ihmislaji.
Tulella kypsennetty jäljittää ihmisen elämän eri piirteet ruokavaliomme kehittymiseen ja tulen käyttöön ja avaa uuden näkemyksen siitä, miten meistä tuli nykyinen sosiaalinen, älykäs ja seksuaalinen ihmislaji.