Ultraprosessoitua — Miksi syömme ruokaa, joka ei ole ruokaa, ja miten se meihin vaikuttaa?

Tulleken, Chris van
Nimeke: Ultraprosessoitua — Miksi syömme ruokaa, joka ei ole ruokaa, ja miten se meihin vaikuttaa?
Alkuteos: Ultra-Processed People. Why Do We All Eat Stuff That Isn't Food .. and Why Can't We Stop?
Tekijät: Tulleken, Chris van (Kirjoittaja)
Sallamo, Lauri (Kääntäjä)
Tihveräinen, Heidi (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789512440061
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 20.12.2024
Hinta: 29,00 € (25,44 € alv 0 %)

Alkuteos: Ultra-Processed People. Why Do We All Eat Stuff That Isn't Food .. and Why Can't We Stop?
Kustantaja: Gummerus
Painos: 2. painos, 2025
Julkaisuvuosi: 2025
Kieli: suomi
Sivumäärä: 430
Tuoteryhmät: Kaikki tuotteet
Tietokirjallisuus
Ruoka ja juoma
Kirjastoluokka: 67.7 Elintarviketeollisuus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: elintarvikkeet, ruoka, prosessointi, einekset, ruokavalmisteet, ravinto, ruokavaliot, terveysriskit, terveyshaitat, painonnousu, addiktiivisuus, ruoka-aineet, lisäaineet, elintarviketuotanto, ruoanvalmistus, elintarviketeollisuus
Avainsanat: ruoka, ajatuksia herättävä, terveys, hyvinvointi, populaaritiede, ravinto, dieetit, yhteiskunta, tasa-arvo​, ylipaino, elintarviketeollisuus
Keittiöissämme tikittää aikapommi. Ruokavaliomme on mullistunut lyhyessä ajassa, ja saamme nykyään suuren osan ravinnostamme ultraprosessoidusta ruoasta. Hyllyt ovat täynnä teollisesti käsiteltyjä, koukuttaviksi suunniteltuja tuotteita, emmekä vielä hahmota, miten tuhoisasti ne vaikuttavat terveyteemme, yhteiskuntaamme ja planeettaamme.

Lukijoita ympäri maailman tyrmistyttänyt tietokirja osoittaa, että ultraprosessoitu ruoka on keskeinen syy ylipainoon ja moniin sairauksiin, ja selittää, miksi terveellisempien valintojen tekeminen on usein mahdotonta. Se saa katsomaan ruokaa ja hyvinvointia uusin silmin ja muistuttaa, että meillä on oikeus tietää, mitä syömme.