Ultraprosessoitua — Miksi syömme ruokaa, joka ei ole ruokaa, ja miten se meihin vaikuttaa?
Tulleken, Chris vanTuotetiedot
Nimeke: | Ultraprosessoitua — Miksi syömme ruokaa, joka ei ole ruokaa, ja miten se meihin vaikuttaa? | ||
Alkuteos: | Ultra-Processed People. Why Do We All Eat Stuff That Isn't Food .. and Why Can't We Stop? | ||
Tekijät: | Tulleken, Chris van (Kirjoittaja) Sallamo, Lauri (Kääntäjä) Tihveräinen, Heidi (Kääntäjä) |
||
Tuotetunnus: | 9789512440061 | ||
Tuotemuoto: | Kovakantinen kirja | ||
Saatavuus: | Toimitusaika 1-3 arkipäivää | ||
Ilmestymispäivä: | 20.12.2024 | ||
Hinta: | 29,00 € (25,44 € alv 0 %) | ||
|
|||
Alkuteos: | Ultra-Processed People. Why Do We All Eat Stuff That Isn't Food .. and Why Can't We Stop? |
Kustantaja: | Gummerus |
Painos: | 2. painos, 2025 |
Julkaisuvuosi: | 2025 |
Kieli: | suomi |
Sivumäärä: | 430 |
Tuoteryhmät: | Kaikki tuotteet Tietokirjallisuus Ruoka ja juoma |
Kirjastoluokka: | 67.7 Elintarviketeollisuus |
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: | elintarvikkeet, ruoka, prosessointi, einekset, ruokavalmisteet, ravinto, ruokavaliot, terveysriskit, terveyshaitat, painonnousu, addiktiivisuus, ruoka-aineet, lisäaineet, elintarviketuotanto, ruoanvalmistus, elintarviketeollisuus |
Avainsanat: | ruoka, ajatuksia herättävä, terveys, hyvinvointi, populaaritiede, ravinto, dieetit, yhteiskunta, tasa-arvo, ylipaino, elintarviketeollisuus |
Keittiöissämme tikittää aikapommi. Ruokavaliomme on mullistunut lyhyessä ajassa, ja saamme nykyään suuren osan ravinnostamme ultraprosessoidusta ruoasta. Hyllyt ovat täynnä teollisesti käsiteltyjä, koukuttaviksi suunniteltuja tuotteita, emmekä vielä hahmota, miten tuhoisasti ne vaikuttavat terveyteemme, yhteiskuntaamme ja planeettaamme.
Lukijoita ympäri maailman tyrmistyttänyt tietokirja osoittaa, että ultraprosessoitu ruoka on keskeinen syy ylipainoon ja moniin sairauksiin, ja selittää, miksi terveellisempien valintojen tekeminen on usein mahdotonta. Se saa katsomaan ruokaa ja hyvinvointia uusin silmin ja muistuttaa, että meillä on oikeus tietää, mitä syömme.
Lukijoita ympäri maailman tyrmistyttänyt tietokirja osoittaa, että ultraprosessoitu ruoka on keskeinen syy ylipainoon ja moniin sairauksiin, ja selittää, miksi terveellisempien valintojen tekeminen on usein mahdotonta. Se saa katsomaan ruokaa ja hyvinvointia uusin silmin ja muistuttaa, että meillä on oikeus tietää, mitä syömme.