Uusi oppilashuoltolaki työvälineenä

Mahkonen, Sami
Nimeke: Uusi oppilashuoltolaki työvälineenä
Tekijät: Mahkonen, Sami (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789513766504
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 84,00 € (73,68 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: 3766504
Kustantaja: Edilex Lakitieto
Painos: 2. painos, 2015
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Sivumäärä: 406
Tuoteryhmät: Kaikki tuotteet
Tietokirjallisuus
Kirjastoluokka: 33.24 Sosiaalioikeus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: oppilashuolto, opiskelijahuolto, lainsäädäntö, huoltajat, vanhemmat, opettajat, viranhaltijat, yhteistyö, viranomaisyhteistyö, oppilaat, kuuleminen (menettely), lastensuojelu, tiedonsaantioikeus, yksilönsuoja, asiakirjat, tiedonantovelvollisuus, salassapitovelvollisuus, säädökset, oppilas- ja opiskelijahuoltolaki
Uusi oppilashuoltolaki työvälineenä -kirja esittelee uuden oppilas- ja opiskelijahuoltolain sisällön ja tavoitteet sekä kuvaa, mitä laki tarkoittaa käytännössä koulun toiminnassa. Kirja valottaa, minkälaisen työvälineen uusi laki muodostaa oppilashuoltotyötä tekeville erilaisissa arkipäivän tilanteissa. Myös muu asiaan soveltuva lainsäädäntö huomioidaan asiayhteydessä.

Käytännön ongelmista ja kysymyksistä lähtevä kirja on hyödyllinen apuväline muun muassa rehtoreille, opettajille, kouluterveydenhoitajille, koulupsykologeille ja -kuraattoreille, opinto-ohjaajille sekä muille oppilashuoltotyötä tekeville.

Kirjassa käsitellään ja annetaan suuntaviivoja vastauksiksi muun muassa seuraavankaltaisiin koulutyön arjessa esiin nouseviin kysymyksiin:

- Voiko vanhempi kieltää lastaan tapaamasta koulukuraattoria?
- Milloin koululainen voi kieltää yksityisasioiden kertomisen vanhemmilleen?
- Kuinka pitkään ja miten oppilashuoltoryhmän kokouspöytäkirjoja tulee säilyttää?
- Tarvitseeko koulun selvittää oppilaiden välisiä sosiaalisessa mediassa tapahtuvia kiusaamisia?

Uuden lain myötä aikaisemmin eri laeissa hajallaan olleet säännökset on koottu yhteen ja oppilashuollon palvelut on taattu niin esi- ja perusopetukseen kuin toisen asteen opintoihinkin osallistuville. Uuden yhtenäislain säätämisen tavoitteena on parantaa psykologi- ja kuraattoripalvelujen saatavuutta, siirtää toiminnan painopiste ennaltaehkäisevään ja koko kouluyhteisön hyvinvointia edistävään työhön sekä lisätä toiminnan suunnitelmallisuutta.

Tässä ajantasaistetussa painoksessa on huomioitu oppilas- ja opiskeluhuoltolakiin sen voimaantulon jälkeen tehdyt muutokset.