Kalvan kannassa

Suomi, Juhani
Nimeke: Kalvan kannassa
Tekijät: Suomi, Juhani (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789528067597
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 22.9.2022
Hinta: 25,00 € (21,93 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: 21691041
Kustantaja: BoD - Books on Demand
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 290
Tuoteryhmät: Kaikki tuotteet
Tietokirjallisuus
Historia
Kirjastoluokka: 92.7 Suomen historia, itsenäisyyden aika
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: ulkopolitiikka, turvallisuuspolitiikka, kansainvälinen politiikka, sisäpolitiikka, yhteiskuntakritiikki, mediakritiikki, poliittinen historia
Avainsanat: Suomen ulkopolitiikka, Suomen puolustuspolitiikka, Suomen puoluepolitiikka, Kunto Kalpa, ironia
Kunto Kalpa oli 1980- ja 1990-lukujen tunnetuin nimimerkkikolumnisti, joka keskittyi aina ulkomaita myöten huomiota herättäneissä kirjoituksissaan lähinnä Suomen turvallisuuspolitiikkaan.

Nimimerkki oli aikansa merkittävä mielipidevaikuttaja, joka tarkkaili ja läpivalaisi valtaapitävien ratkaisuja ja politiikkaa kirjoittamalla niistä kansalaisilta pimitettyjä tietoja paljastaen, ironiaa ja huumoria viljellen sekä tosikkomaisuutta ehdottomasti karttaen. Ei siis ihme, että valtaa pitävät pyrkivät aina korkeinta poliittista tasoa myöten tukkimaan hänen suunsa paljastamalla nimimerkin takana olevan henkilön. Näissä yrityksissä ei rahaa eikä voimavaroja säästelty. Tavoitteessa onnistuttiin vasta useamman vuoden kiihkeiden ponnistelujen jälkeen.

Teokseen on koottu läpileikkaus Kalvan kahdeksan vuoden aikana julkaisemista teksteistä. Koosteen loppuun on sisällytetty myös muutama Kalvan kirjoittajan omalla nimellään kevättalvella 2016 julkaisemista yhä ajankohtaisista kolumneista. Vaikka kolumneissa käsitellyt vaikuttajat ovat siirtyneet Suomen poliittisella näyttämöllä taka-alalle, heillä on yhä vaikutusvaltaa ja sitä myös käytetään. Kolumnien aihepiirit ovat kuluneesta ajasta huolimatta pysyneet kuitenkin jatkuvasti ajankohtaisina, tuoreimpana Suomen pyrkimys liittyä sotilasliitto Natoon. Siksi lukija löytää teksteistä lukuisia yhtymäkohtia Suomen nykyiseen politiikkaan ja sen tekijöihin. Ehkä myös toisenlaisen totuuden.